De billigste mobiloperatørene for bedrift – September 2018

Det er mange faktorer som skal tas med i betraktningene når du skal finne en ny leverandør. Resultatet av testen viser at det kan være snakk om flere hundre tusen kroner forskjell i pris i året for større bedrifter. Ellers er det mange flere faktorer enn pris som er viktig å tenke på. Derfor gjør vi i Mobito alltid en gratis kostnadsanalyse for bedrifter hvis du vil ha en 100% skreddersydd løsning for din bedrift.

I Norge er det mange små bedrifter. For at pristesten skal bli mest mulig representativ har vi tatt utgangspunkt i tre ulike kategorier med 10, 50 og 100 ansatte.

Dette er de billigste leverandørene

Kategori 1:

  • Totalt 10 ansatte. To med et dataforbruk på 1 GB i måneden, seks med et dataforbruk på 5 GB i måneden, og to med et dataforbruk på 10 GB i måneden. Dette er også uten binding, og mobilt bedriftsnett er ikke et krav.

For småbedriftene er det lite som skiller de billigste operatørene, selv om det kan utgjøre noen tusenlapper i løpet av året. Billigst av alle er i denne kategorien Talkmore, etterfulgt av Phonect og Dipper, som alle bruker Telenor sitt mobilnett.

 

Kategori 2:

  • Totalt 50 ansatte. Ti med et dataforbruk på 1 GB, 30 med et dataforbruk på 5 GB og ti med et dataforbruk på 10 GB. Dette gjelder uten binding, samt at mobilt bedriftsnett er et krav.

For de mellomstore bedriftene faller Talkmore ut av sammenligningen, da de ikke kan tilby mobilt bedriftsnett. Helt på topp er dermed Phonect, Dipper og Saga Mobil. Sistnevnte opererer riktignok stort sett i de nordligere deler av landet, og kan være noe ukjent for mange. Disse tre operatørene benytter seg av Telenor sitt mobilnett.

 

Kategori 3:

  • Totalt 100 ansatte. 20 med dataforbruk på 1 GB, 60 med dataforbruk på 5 GB, og 20 med dataforbruk på 10 GB. Mobilt bedriftsnett er et krav, og uten bindingstid er et krav.

For de største bedriftene i denne pristesten er det mulig å spare store summer årlig. Også her er Phonect, Dipper og Saga Mobil de tre billigste. Forskjellen disse tre i mellom er ikke så stor, men forskjellen til de dyreste operatørene er forholdsvis store.

 

Pris er selvfølgelig en viktig faktor ved utarbeidelse av ny avtale. Likevel er det langt fra det eneste som bør vurderes. Det som står med liten skrift i avtalen, eventuelle bruddgebyrer, tilgjengelighet, distribusjon og dekning er eksempler på andre faktorer som bør vurderes. Mobito forhandler ukentlig med alle leverandører og vet akkurat hvordan det er å være kunde hos alle.

Utgangspunktet i denne sammenligningen er listepriser, som også er det operatørene oppgir. Når Mobito fremforhandler nye avtaler kan vi oppnå billigere avtaler enn det som er listepris. Vi tar gjerne kontakt for å gi dere en gratis og uforpliktende analyse av nåværende løsning, samt potensialet for kostnadsbesparelse.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *